martes, 29 de noviembre de 2011

29.11.11

Hui després de donar els últims retocs al treball de llançament parabòlic hem començat el nou treball.
Ricardo ens ha manat les noves condicions.




He obert un document de càlcul nou i ho he compartit amb els meus companys, amb el nom de 'Ecuació de segon grau '. Per a començar hem realitzat una taula on hem posat les dades (que són els coeficients a, b, c). Baix d'aquesta hem posat l'expressió que determinen aquestes dades i hem modificat el format afegint diferents colors de fons. I ens ha quedat així:






D'altra banda, hem afegit una altra taula on està l'equació de segon grau amb les seues dues solucions. Hem afegit una condició perquè quan l'arrel de la fórmula donara un valor negatiu, apareguera el missatge 'Solució imaginària' com bé indicava el document. També hem ficat la fórmula corresponent.




Hem creat una nova fulla on hem calculat el vèrtex de la parabóla amb la fórmula x=-b/2a (fent referència als valors de la primera fulla). Després hem calculat la 'y', anant a la funció inicial i així tindre el punt del vèrtex amb dues coordenades.
També hem fet una taula de valors afegint valors inventats per a la 'x' i calculant en la funció la 'y' i així tindre punts per on passa la paràbola. D'aquesta taula també hem modificat el format de fons.




No hem fet gens més, demà començarem la gràfica i serà l'única cosa que ens quedarà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario