jueves, 1 de diciembre de 2011

1.12.11

Hui hem continuat amb el treball de l'equació de segon grau. Hem modificat completament el format de color, ja que és veritat que havien massa colors i açò podia despistar. Hem optat per tons en verd per a la primera taula (la dels coeficients), tons en blau, per a la taula dels punts que tallen en l'eix 'x', i tons en morat per a la taula dels punts de tall en l'eix 'y'. Hem calculat aquesta última, ja que quan li dónes el valor 0 a la 'x' s'anul·la l'equació excepte el valor c, aquest serà el valor en aquestaa cel·la. El resultat final d'aquesta fulla ha sigut:



Pel que fa a la segona fulla, Ricardo per fi ens ha dit com havíem de calcular la taula de valors. Cal restar-li al mínim resultat que isca de les dues soluciones 'x' que tallen a l'eix 'x' una desena part de la diferència entre les dues soluciones 'x'. Després cal sumar-li en els valors següents, el doble de la desena part de la diferència, en el següent el triple de la desena part de la diferència, i així successivament fins a multiplicar-la per onze.
En la part superior de la taula hem calculat la diferència entre les dues solucions de la 'x' afegint la condició de max (que serveix perquè agafe el valor major entre les dos possibles) menys min (que serveix perquè agafe el valor menor entre les dos possibles) i després en la taula de baix hem fet referència a aquella cel·la perquè fóra més còmode. També hem modificat el format afegint tons en roig. El resultat d'aquesta fulla ha sigut:


I finalment hem afegit una tercera fulla, on hem posat la gràfica. Hem hagut d'ordenar els valors de menor a major fent referència a la columna de la 'x'. Hem ancorat alguns valors que ens faltaven, i una vegada fet açò hem seleccionat els valors i els hem incorporat a la taula. Hem afegit un títol vertical 'EIX Y' i un títol horitzontal 'EIX X'. El resultat es veu quan tots els valors són 0 ja que ho hem posat així per a lliurar-ho però ens eixia una paràbola.



La veritat que cada vegada s'estan complicant els treballs, però m'ha agradat el treball en equip una vegada més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario