miércoles, 7 de diciembre de 2011

7.12.11

Hui hem avançat prou. Luis ha estat introduint tots els if que calia afegir en la columna de 'calificació final'. Mentre Nazaret i jo hem acabat la columna de 'treball' afegint les notes amb la funció d'atzar, i la columna de 'nota d'avaluació', per al qual he introduït l'operació d'aplicar-li el 40% a la nota del primer examen, sumat amb el 40% de la nota del segon examen, i el 20% de la nota del treball. També hem aplicat format condicional, posant que si era un nombre menor a 4'5 havia de tenir el format fons roig, si era un nombre menor a 5 de fons blau, i finalment si era un nombre major o igual a 5 de color negre.
El resultat ha sigut:



Després d'açò ens hem dedicat a la gràfica. Per a començar hem copiat la columna de 'nota d'avaluació' amb Pegado especial, i just al costat, hem copiat els valors i utilitzant la funció d'arredonir (=roundA3, =roundA4...) ens ha calculat els valors arredonits matemàticament. 


Per a fer la gràfica, necessitem saber el nombre de persones que han obtingut un 0, el nombre de persones que han obtingut un 1... per açò hem creat una altra taula, on hem estat intentant esbrinar com podíem traure la quantitat determinada per a cada valor fins a 10. Al final provant amb diverses funcions, hem esbrinat la que era. (=countif...) i ens ha donat com a resultat en cada casella el nombre d'1, de 2, de 3... que hi havia. Per a comprovar-ho hem sumat el nombre de notes, i en total tenim 30 notes que concorden amb els 30 alumnes.



Una vegada ho hem aconseguit, hem agafat els valors i hem fet la gràfica. Ens hem quedat en aquesta part ja que en agafar aquells valors ixen percentatges que no són el resultat correcte. 


Demà també serà festa, així que perdrem una altra classe d'informàtica. Continuarem el dilluns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario